MRD

Metal Çelik Konstrüksiyon Enerji Danışmanlık TİC.LDT.ŞTİ.

Boyalı Sac

Boyalı sac, sacın haddeleme sonrasında saç formu verilerek galvaniz malzeme ile kaplandığı ve ardından boya ile renklendirildiği bir ürün grubudur. Boyalı sac için kullanılan boya malzemesi değişime açıktır ve kaliteyi belirleyen önemli bir noktadır. Boyalı sac günümüzde pek çok noktada kullanılabilen ve ihtiyaç durumunda farklı renkleri seçilebilen önemli bir materyaldir.
Boyalı sac malzeme birçok kaplama esnasında, eşya üreticileri tarafından ve dekoratif anlamda birçok noktada yardımcı ürün olarak tercih edilebilmektedir. Boyalı sac malzemeye birçok sektörde gereksinim vardır ve farklı ölçüleri ile ihtiyaca uygun olarak üretilmektedir.
Bazı boyalı saclar tek yönlü iken, aynı zamanda çift yönlü boyalı sac seçenekleri de bulunmaktadır. Estetik görünüm için avantaj sunan boyalı sac malzeme, normalde gösterdiği standart performansı sergileyebilmektedir. Rulo sac malzeme profesyonel bir şekilde uygulanmaktadır ve bu nedenle birçok işlemden birlikte geçmektedir.

Boyalı Sac Nedir?

Boyalı sac hakkında merak edilen pek çok bilgi yer almaktadır ve bunlardan biri de boyalın sacın ne olduğudur. Boyalı sac malzeme birçok işlem sonrasında ortaya çıkan ve ince işçilik gerektiren bir üründür. Boyalı sac malzeme boya ayrıntısı ile diğer saclardan ayrılarak daha dekoratif amaçlı da kullanılabilmektedir.
Boyalı sac için kullanılan renkler oldukça zengin renklerdir ve kırmızı mavi standart renkler gibi daha alt tonlarda özgün renkler de görmek mümkündür. Boyalı saclar aslında paslanmaz çelik plakalar olup birçok sektörde yer edinmektedir. Boyalı saclar kendi içerisinde kalınlık ve uzunluk bakımından değişime açıktır.
Boyalı sac, soğuk haddeleme sonrası boyama işlemine sahip olmaktadır. Boyalı sac malzeme soğuk haddelemenin ardından ek işlemlere maruz kalabilir ve bu aşamada boyama işlemi de dahil olabilir. Boyalı saclar PVDF, plastisol gibi seçenekleri de kullanarak boyanmaktadır ve bunlara polyester boya da bu seçenekler arasında yer almaktadır.

Boyalı Sac Kullanım Alanları

Boyalı sac malzeme birçok farklı alanda kullanılabilen ve bu nedenle çeşitli sektörlerde ihtiyaç duyulabilen bir üründür. Boyalı sac yoğun olarak inşaat sektöründe tercih edilen bir üründür. Aynı zamanda panolar ve aydınlatmalar için de boyalı sac kullanımı yaygın olarak görülmektedir.
Aydınlatma ve aydınlatmayı da içerisinde barındıran tüm elektrik sistemleri içerisinde boyalı sac tercihi oldukça fazladır. Boyalı sac dünyanın ve Türkiye’nin pek çok noktasında ısıtma sistemlerinin bir parçası olarak öne çıkmaktadır. Boyalı sac malzemeyi birçok dayanıklı malzeme üzerinde görmek olasıdır.
Dayanıklı malzeme oldukça çeşitlidir ve buna bağlı olarak birçok çeşidinde boyalı sacın farklı renk ve ebatlarını görmek mümkündür. Beyaz eşya üretimi gibi son yılların en öne çıkan üretimlerinde de boyalı saca ihtiyaç fazladır. Boyalı sac bunlar gibi pek çok sektörde tercih edilebilen bir ürün grubunu kapsamaktadır.
Boyalı sac malzeme oldukça avantajlıdır ve bunların sebepleri arasında dayanıklı olması görülmektedir. Boyalı sac malzemede renk kalıcı ve malzeme oldukça sert koşullara dayanabilmektedir. Bu durumda kullanım alanı çeşitlenmektedir.

Boyalı Sac Fiyatları

Boyalı sac malzemenin fiyatları birçok faktöre göre değişime açık olmaktadır. Bu durum, malzemenin ebadına ve birtakım ekstra özelliklerine göre değişim göstermektedir. Boyalı sac fiyatları için tek bir fiyatlandırmadan söz etmek mümkün olmayacaktır.
Boyalı sacın birtakım özellikleri ürün bazında değişim gösterebildiğinden öncelikle ürün tercihi yapmak önemlidir. Ardından ise boyalı sacın hangi uzunluk ve genişlikte olması gerektiğine göre bir fiyatlandırma öne çıkacaktır. Boyalı sacın bunun dışında renk bazında da farklılık göstermesi ve çeşitlenmesi mümkündür. Boyalı sac hakkındaki ayrıntılı bilgileri ve fiyatlandırmayı iletişime geçerek öğrenmek mümkün olacaktır.

Boyalı Sac; soğuk haddelenmiş rulo sacların belli oranlarda galvaniz kaplama yapılmasının ardından polyester içeren boyalarla işleme tabi tutularak elde edilir. Polyester içerikli boyanın yanı sıra Plastisol, Poliürelan ve PVDF boya kaliteleri ile kullanılır. Boyalı Saclar gerek korozyona karşı dayanıklı olması gereksede estetik açıdan daha dekoratif durması sebebiyle tercih edilir.