Paslanmaz Sac
Karbon malzeme gruplarından yararlanılıp üretimi yapılan, içeriğinde en az %10,5 krom bulunan demir esaslı bir alaşım olan paslanmaz çelik saclar, günümüz şartlarında kroumun olmasıyla beraber oksidasyona dirençli olup paslanmaz özelliği etkin şekilde bulunan ürünlerdir.
Birçok uygulama, kullanım amaçlı tasarlanan birçok alanda paslanmaz çelik ailesi bulunurken günümüzde de paslanmaz çelik saclar, çeşitli işleme, sıcaklık ve mukavemet koşullarına uygun şekilde de paslanmaz çelik sac bulunmaktadır. Aynı zamanda hem paslanmaz olması noktasında hem de sıcaklık gücü yüksek olması sayesinde de çok kez modifiye edilerek kullanıma uygun olmaktadır.
Paslanmaz Sac Çeşitleri
Paslanmaz sacların yüzeyi pürüzsüzdür. Bu sayede estetik anlamda kaygı taşıyan her alanda çok rahat bir şekilde tercih edilir ve kullanılır. Asansör, bina dış cephesi, mutfaklarda doğrudan araç ve gereçler olarak kullanımı estetik kaygı taşıyan her alana karşı kullanılır. Paslanmaz sac üretimi noktasında levhalar bulunduğu için işleme olarak, işleme tabi tutulması anlamında da yüksek bir kullanımı bulunur.
Yüzey kalitesinin önemi yüksek olduğu için boyayla ya da özel bir koruma işlemi gerektirmeden zaten kullanıma hazır olur. Eğer talep edilirse parlak olmadan sadece mat yüzey şekilde de üretimi bulunmaktadır. Dekorasyon amaçlı kullanımlarda çeşitlilik olması için tercih edilmektedir.
Paslanmaz Sac Özellikleri
Yüksek sıcaklığa karşı mukavemet gücü yüksek olan paslanmaz saclar, genelde yüksek sıcaklığın olduğu, paslanabilir durumların olduğu birçok alanda yaygın şekilde kullanılır.
Kendi kendini onarma özelliği bulunur, maliyet düşük olduğu için yaygın kullanımı söz konusudur.
Oksidasyona karşı dayanıklılık gücü yüksek olup parlak görünümlü olması sayesinde de mimari yapıların birçoğunda kullanımı bulunmaktadır.
Hijyenik özelliği taşır. Gıda endüstrisi ve tıp alanlarında da bu nedenle yaygın olarak kullanımı gözlenmektedir.
Uzun ömürlü bir kullanım ortamı sağlamakta olup tasarruf olarak da güçlü bir tasarruf alanı sağlamaktadır. Yüksek oranlarda korozyona karşı mukavemet sahip olan paslanmaz saclar günümüzde geniş bir kullanım ağına sahiptir.
Paslanmaz Sac Avantajları
korozyona karşı üstün direnci, yüksek sıcaklık ve basınç altında bile formunu koruyabilme yeteneği ile dikkat çeker. Aynı zamanda, hijyenik oluşu ve kolay temizlenebilir yapısı, gıda işleme ve tıbbi alanlar gibi hassas uygulamalar için ideal bir seçenek haline getirir. Estetik açıdan çekici oluşu, bu malzemeyi dekoratif amaçlar ve ticari işleriniz içinde de popüler bir tercih yapar.
Paslanmaz Sacların Kullanım Alanları
Parlak görüntüye sahip olmasıyla bilinen, uzun ömürlü bir kullanım imkanı sunan, bu nedenle birbirinden farklı alanlarda kullanıma uygun şekilde üretimi sağlanan malzeme türlerinden biri de paslanmaz saclar olmaktadır. Günümüzde dekoratif amaçlı kullanılmaz paslanmaz sac çeşitleri bakıldığında birbirinden farklı sac kullanım alanları için özel olarak üretimleri de bulunmaktadır.
Birçok işlemden geçen paslanmaz saclar günümüzde parlaklık özelliğine sahip olan sac ürünlerinden kullanım alanlarının da ne kadar genişlediği bilinmektedir. Birbirinden farklı alanlara hitap eden bu paslanmaz saclar son derece güçlü malzemelerdir. Su ile temas edilebilir her alanlarda, korozyona karşı mukavemeti güçlü olan fakat estetik sonuçlarında en iyi biçimde olması istenen alanlarda tercih edilirler. Paslanmaz çelikler gibi dayanıklıdır ve aynı zamanda paslanmaz özelliği ile beraber geniş kullanım alanına sahiptir.
Yüksek sıcaklığa karşı dayanıklılığı sayesinde mutfak alanlarında, gıda ve tıp endüstri alanlarında, otomotiv sanayi alanlarının tamamında paslanmaz çelik saclar kullanılmaktadır. Egzoz boruları, fotoğraf sanayisi, petrol ve kimya alanları, depolama tankları ve aynı zamanda çamaşır makineleri gibi beyaz eşya ürünlerinde de doğrudan paslanmaz sacların kullanıldığı görülmektedir.